GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉK

Az ember fizikai teste komplex organikus egység: legtöbbször szén-oxigén motorhoz hasonlítjuk, ami alacsony, 36.7°C hőmérsékleten működik. A gépektől azonban eltér, hiszen biológiailag élő-egész,valamint rendelkezik önmaga létrehozásának és meg- gyógyításának képességével. Sejtjeink időről időre megújulnak. Ehhez a megújuláshoz van szükségünk éltető napfényre, tiszta levegőre, kristályos friss ivóvízre és egészséges táplálékokra.

 

Hippokratész ókori filozófus azt mondta: „Táplálékod legyen gyógyszered, s a gyógyszered legyen a táplálékod.”

És valóban, mennyi betegséget elkerülhetnénk, ha gondosan megválogatnánk  ételeinket.
Azonban a táplálkozás is olyan, hogy azt esszük, amit anyánk is főzött, ahogyan főzte. Egy olyan családban, ahol naponta hús kerülhetett
az asztalra, később is szokássá válik, nélküle elképzelhetetlen lenne egy ebéd.
Azokaz emberek, akik szeretnek kipróbálni új dolgokat, megismerni más ízeket, vagy betegségüket intő jelnek tekintik, talán megfontolják,
hogy valamilyen módon helyettesítsék a megszokott ételeiket.
A húsételek helyett pl. lehet búzahúst készíteni, mely sikérből készül és pont úgy rántható, süthető mint más húsételek.
Ha eddig hiányzott asztalunkról a zöldség, akkor a tavasz beköszöntével készíthetünk színes, ízletes salátákat változatosan. A bennük rejlő
vitaminok meggyengült immunrendszerünket megerősítik, szebb lesz a bőrünk,a hajunk, és élettel telibbek leszünk.
Mivel a munkában töltött idő egy nap jelentős, és ezt rendszerint számítógép előtt ülve tesszük, ezért valahogy kompenzálnunk kell.

Vannak, akik a leveseket nem szeretik, pedig a mozgásszegény életforma mellett szükségtelen kétfogásos, bőséges ebédet enni,azonban egy
tápláló leves a folyadékszükségletünket is megadja, és laktat.
A tudatos ember megismerkedhet és kipróbálhat különféle konyhákat (ázsiai, francia…stb.),vagy táplálkozási formákat: vércsoport szerinti táplálkozás,
szivárvány  táplálkozás, nyers alapú táplálkozás. Azt, hogy kinek mi a jó, csak ő tudhatja. A szervezetünk érzi a változásokat és jelez.


Sajnos se a nap, se a víz, se a levegő nem támogatja ma már az egészséges életet, és ezáltal a táplálékaink is szennyezettek. 
Az ember maga is önromboló életformát folytat: dohányzik, drogozik, és csak egy szűk réteg igyekszik egészségesebb ételeket fogyasztani.

A csapvíz helyett ihatunk pedig gyógyvizeket, a napon a megfelelő időben kell tartózkodjunk bőrünk védelmében, és bár a levegőt nem szűrhetjük meg,
dönthetünk úgy, hogy kivonulunk a szmogos városból.
Persze ez megnehezíti sokak számára a munkába járást, de számos előnnyel jár. Pl. kiskertben lehet termeszteni olyan valóban bio zöldségeket,
amik nem láttak vegyszert, amelyeket jó szívvel teszünk a család asztalára.
Ha figyelünk ezekre a jelzésekre, ha elfogadunk jó szándékú tanácsot - akár orvostól, akár ismerőstől-, sokat tehetünk egészségünkért.