Természetes életmód

Ezek a legjobb probiotikus élelmiszerek

Posted by Szabo
Találatok: 888

Probiotikumot már számos forrásból „beszerezhetünk”: természetes táplálékból, étrend-kiegészítőkből és gyógyszernek minősülő, vény nélkül is kapható készítményekből is. Az közös tulajdonságuk, hogy a bennük található jótékony baktériumtörzsek segítségével a bélflóra egyensúlyának fenntartásához és helyreállításához járulnak hozzá.

A probiotikumok nem egyformák Amellett, hogy mindhárom probiotikum forrás ugyanarra az alapvető célra jó - a bélflóra egyensúlyát hivatottak karban tartani – alapvető különbségek vannak közöttük. Az egyik legfontosabb ezek közül az, hogy míg a gyógyszernek minősülő probiotikumok előállítását, hatásosságát és biztonságát humán klinikai vizsgálatok bizonyítják és az igen szigorú szabályok szerint működő gyógyszerészeti hatóság ellenőrzi, addig az étrend-kiegészítő készítmények és a természetes élelmiszerekben található probiotikumok hatásossága nem minden esetben bizonyított.

Tovább

Hogyan pótoljuk a magnéziumot?

Posted by Super User
Találatok: 1037

 A magnézium elsősorban stressz-ellenes ionként közismert, de jótékony hatásai ettől szélesebb körben is megmutatkoznak. Ennek ellenére - felmérések szerint - a férfiak 43%-a, a nők 49%-a magnéziumhiányosan táplálkozik.

Tovább