Receptek
Tudástár
Árpapehely leves

Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben – hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez – benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt.
Gyömbérital házilag

A bolti gyömbérital sok ember kedvence, de akkor éreztem meg, hogy semmi köze a gyömbérhez, mikor házilag készítettem el.
Lehet reszelni is, de akkor szűrni kell a folyadékkal. Lehet mézesen, és lehet nyírfacukorral.(Sőt Erytritollal is, aminek a glikémiás indexe: 0!)
Az alábbi recept Nóri mindenmentes konyhájából van:
Hozzávalók 1 literhez::
1 l tisztított víz:
1 ek. xilit/nyírfacukor:
3 citrom leve:
egy kb. 2x1 centis megtisztított gyömbérdarab:
1. Facsarjuk ki a citromok levét, és tegyük a nyírfacukorral együtt egy kancsóba.:
2. Hámozzuk meg, majd szeleteljük vékonyra (pl. uborkaszeletelővel) a gyömbért, ez is mehet a kancsóba.:
3. Öntsük fel a vízzel, hűtsük be, és fogyasszuk egészséggel!:
Forrás: http://www.mindenmentes.hu/
Mézes-gyümölcsös,gyömbéres tönkölydaragömbőc
Hozzávalók:
1 csésze tönkölybúzadara,
5 dkg kókusz-zsír, kis só,
3 evőkanál méz,
3 csésze tisztított-szűrt víz,
fahéj, mazsola, mogyoró, dió, vagy napraforgómag
reszelt gyömbér
idényjellegű gyümölcsök, kevés citromlé.
Elkészítés: