Árpapehely leves

Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben – hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez – benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt.

A reformtáplálkozás többek között a müzliben is felhasználja egyik összetevőként az árpapelyhet. Ezúttal azonban egy könnyű levest mutatunk be, és ez az árpapehely leves.

Hozzávalók:
- 100 g árpapehely,
- 2 db hagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 ek Shoyu,
- 1 ek tojáspótló por,
- 1 pohár magtej, (tönköly tej, köles tej)
- 1 l tisztított víz,
- olívaolaj.

Elkészítés:
- Szeleteljük fel vékonyra a hagymát, és egy kevés olajban pároljuk meg.
- Ezután öntsük hozzá a vizet és az árpapelyhet, főzzük közepes lángon tovább.
- Miután megpuhult tegyük bele a Shoyut is és a gázról levéve, lefedve, hagyjuk a pelyhet kb. húsz percen keresztül duzzadni.
- Közben a tojáspótlóval és a magtejjel készítsük el a habarást, majd tálalás előtt keverjük a levesbe.
- Végül szórjuk meg aprított petrezselyemmel és tálalhatjuk is.